Grecia o alege pe Marina Satti pentru Eurovision 2024

 

Anunțul a fost făcut în cadrul programului TV Studio 4, de marți, 24 octombrie.

Odată confirmat artistul, atenția se îndreaptă către melodia Marinei, care nu a fost încă aleasă.


Cei interesați să compună melodia își vor putea depune propunerile începând cu data de 25 octombrie. Melodiile trebuie să fie în conformitate cu regulile Eurovision și pot fi trimise către ERT prin e-mail: eurovision2024@ert.gr


Marina s-a născut la Atena dintr-o mamă de origine greacă și un tată arab sudanez, dar a crescut în Creta. Muzica vedetei încorporează diferitele stiluri ale moștenirii ei, îmbinând elemente grecești, arabe și balcanice.


Ea a dovedit deja că muzica ei este apreciată. Single-ul din 2016, „Koupes” („Cups”) a strâns peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube și a fost inclus pe albumul lui Ravin & Bob Sinclar Buddha Bar 20 Years Anniversary.


Hitul ei din 2017, „Mantissa” („Seeress”), a ajuns în Top 100 oficial al Uniunii Europene și în Top 40 al Bulgariei. Criticii au scris că a fost un „hit de vară care umple o generație de speranță”.


Albumul de debut al Marinei, YENNA, a fost lansat în 2022 și s-a bucurat de aprecierea criticilor.


Satti are, de asemenea, o istorie în muzica jazz, a reprezentat Grecia în Orchestra de jazz Euroradio a EBU și a cântat cu World Jazz Nonetat la Centrul John F. Kennedy din Washington.

Mergi sus