Malmö va găzdui Eurovision 2024 - marea finală, pe 11 mai

 

Imediat după victoria lui Loreen la Liverpool, SVT a început pregătirile pentru Eurovision Song Contest 2024. După dialogul cu mai multe orașe, Malmö a fost ales ca loc al desfășurării concursului. Semifinalele și finalele au loc pe 7, 9 și 11 mai 2024 în Malmö Arena.


„A fi capabil sa primești toate țările concurente la Malmö este fantastic de distractiv și de semnificativ”, spune CEO-ul SVT Hanna Stjärne.


Sute de milioane de telespectatori vor urmări emisiunile din Suedia. Concursul cântecului Eurovision îndeplinește o funcție deosebit de importantă în aceste vremuri de război în Europa și cu mare respect ne asumăm evenimentul. Malmö este un oraș creativ cu o viață culturală bogată, care poate crea un festival de muzică pentru întreaga Europă într-un mod durabil, nu în ultimul rând financiar, pentru că arena, comunicațiile și logistica sunt deja la locul lor.


SVT este responsabil pentru producția de televiziune, Malmö pregătește festivități pentru oraș și locuitorii săi, pentru delegațiile participante, fanii în vizită, presa internațională și se ocupă de soluții logistice.


Am primit propuneri puternice, interesante și creative din mai multe orașe, pentru care suntem extrem de recunoscători”, spune Ebba Adielsson, producător executiv și responsabil pentru Eurovision Song Contest 2024.


„Angajamentul municipalităților a fost remarcabil. Când am avut în sfârșit toate opțiunile pe masă, am făcut o evaluare generală, în care au trebuit să intre în joc mulți factori. De la ESC 2013, Malmö a adăugat fluxuri eficiente și mai durabile, precum și mai multe locuri de întâlnire modernizate. Ele sunt, de asemenea, ferm hotărâte să ofere mai mult decât ultima dată vizitatorilor și rezidenților pentru a participa activ la festivități. Va fi în multe privințe o experiență nouă.”


În legătură cu Eurovision, delegațiile din aproximativ 40 de țări sunt așteptate să viziteze Malmö și se estimează că aproximativ 1.000 de jurnaliști și fani acreditați vor fi prezenți la festivități. Când Liverpool a găzduit Eurovision în primăvara trecută, orașul a fost  vizitat de o jumătate de milion de oameni.


Eurovision Song Contest este cea mai valoroasă experiență de televiziune din Europa, care unește țări și oameni prin muzică și cultură.


unsitedefestival.ro este acreditat oficial la Eurovision Song Contest 2024.

Mergi sus