Elveția: a început perioada de înscriere la Eurovision 2024

 

Pentru a reprezenta Elveția la Concursul Eurovision de anul viitor, cântecele pot fi trimise până pe 24 august.  Melodiile pot fi trimise de orice persoană, indiferent de naționalitate și pot fi sub forma unui demo cu un cântăreț care nu ar concura în mod obligatoriu la Eurovision Song Contest.


Postul de televiziune caută o „melodie modernă, impresionantă, care să respecte cerințele internaționale”. Regulile complete pentru selecția elvețiană pot fi găsite în franceză, germană, italiană, romansh și engleză.


Toate melodiile trimise vor fi evaluate de editori, care vor stabili cine va trece în runda următoare. Piesele din această rundă următoare vor trece printr-o nouă jurizare, juriul publicului elvețian și juriile publicului internațional. Juriilor de audiență li se va alătura un juriu internațional de experți format din 25 de membri, jurați Eurovision.


La concursul din 2023, Elveția a fost reprezentată pe scena Eurovision de Remo Forrer. Balada sa „Watergun” s-a calificat în Marea Finală, terminând  pe locul 20, după ce a obținut 92 de puncte.


Eurovision 2024

Loreen a câștigat cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest pentru Suedia cu „Tattoo”. Ea este prima femeie de două ori câștigătoare a competiției, în anul 2012 cu „Euphoria” și apoi în 2023.

Malmö a găzduit Eurovision Song Contest de două ori, prima dată în 1992 și apoi în 2013, la cea mai recentă ediție. Eurovision 2024 va avea loc pe 7, 9 și 11 mai.

Locul de desfășurare a Eurovision Song Contest 2024 este Arena Malmö, a doua cea mai mare arenă acoperită din Suedia.

Mergi sus